Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers friidrottsarena är SM-certifierad

Kommunalråd Mathias Lindow ( till vänster) tog emot SM-certifikatet för Österåkers friidrottsarena av Daniel Bergin från Svenska Friidrottsförbundet vid en pandemianpassad ceremoni på arenan under torsdagseftermiddagen.

Österåkers friidrottsarena i Åkersberga har vuxit fram i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer. Torsdagen den 15 april tog kommunalråd Mathias Lindow (L) emot ett certifikat från Svenska Friidrottsförbundet som intygar att arenan håller SM-standard.

Certifieringen innebär att det är möjligt att hålla större tävlingar på arenan i framtiden. På läktaren ryms drygt 600 sittande och i byggnaden under sittplatserna finns fyra omklädningsrum, förråd, kanslilokal och utrymme för ett kafé.

–Österåkers friidrottsarena är en av få arenor i Sverige som uppfyller kraven för SM-certifiering för seniora idrottare. Det är fantastiskt att Österåkers kommun har satsat så stort på den här anläggningen och jag hoppas att fler kommuner tar efter, säger Daniel Bergin på Svenska Friidrottsförbundet.

Arenan gör det möjligt att träna på hög nivå men främst ska den fylla behovet av träning för barn och unga såväl under skoltid som på föreningstid. Här kan alla grenar som tillhör friidrott utövas – höjdhopp, längdhopp, stavhopp, diskus, spjut, kula, slägga och löpning i alla former.

–Österåker är en kommun för frilufts- och idrottsliv och friidrotten är en viktig del av det. Det är oerhört spännande att vi nu har en SM-certifierad friidrottsanläggning här. Vår arena täcker behovet för en hel idrottsresa, från nybörjar- till elitinivå och vi ser fram emot att kunna anordna ett SM här i framtiden, säger Mathias Lindow.

Läs mer om Österåkers friidrottsarena härlänk till annan webbplats

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 15 april 2021
Senast uppdaterad:
torsdag 15 april 2021