Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Upptäck konsten via APP

Foto Rebecka Walan. Konstverk Kusinerna av Monika Gora

Upptäck konsten är appen för både konstälskaren som inte kan få nog, och för den nyfikne som vill veta mer om den offentliga konsten i Österåker. För den som vill se sig om presenteras konst i flera kommuner. Du kan enkelt ladda ner appen gratis till din mobiltelefon. Här får du veta mer om både konstverk och konstnärer.

En sak är säker: den offentliga konsten kommer att finnas kvar länge. Och när du vet mer kanske du ser konsten på ett nytt sätt. Med appen Upptäck konsten blir det lätt och roligt att upptäcka den offentliga konsten.

Här presenteras konst från Åkersberga, både i centrum och den konst som finns längs med Åkers kanal. Ibland handlar om platsens historia, ibland om hur platsen ska användas. Ibland finns den bara att se och kan ge en välbehövlig tankepaus. Konsten i Åkersberga speglar olika tider och har en spännvidd av olika former. Vare sig det är en lekskulptur som börjar lysa på kvällen eller en fontän som sätts igång om våren så tar konsten plats med ett annat uttryck.

Appen är framtagen av Stockholms läns museum i samarbete med Österåkers kommun. Efter hand kommer vi att fylla på med fler konstverk. Är det något särskilt konstverk du vill veta mera om? Kontakta oss gärna, antingen via länsmuseet eller kommunen.

Kontakt
maria.soderlund@osteraker.se
rebecka.walan@stockholmslansmueum.se

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 12 juni 2020
Senast uppdaterad:
fredag 12 juni 2020