Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sommarlov på hemmaplan

Äntligen är det dags för sommarlov! Det finns många möjligheter till roliga aktiviteter på sommarlovet trots covid-19. Österåkers kommun bjuder in till lättillgängliga äventyr runt knuten för alla barn och unga under hela sommaren.

Sommarklubb i Åkersberga

I år har populära Sommarklubb sin bas på Bergagården. Därifrån är det nära till många bra platser för att prova på olika idrotter, spela kubb och krocket, lösa mysterier samt upptäcka nya platser på hemmaplan. Klubben är öppen två gånger per dag under tre veckor (vecka 28–30) och leds av ett gäng engagerade fritidsledare.

Mer information om Sommarklubbs aktiviteter, datum och tider finner du på österåker.se/sommarklubb.

Fritidsgårdarna

Även fritidsgårdarna har laddat med somriga aktiviteter. Det finns något att göra varje dag för dig som ska börja årskurs 6 tills du fyller 18 år, både på Ljusterö liksom i centrala Åkersberga. Brännboll, vattenkrig, korvätartävling och femkamp för att nämna några. Missa inte heller att det blir temadagar med fotoskoj och möjlighet att prova på teater.

Nytt för i år är att det finns en mobil fritidsgård i någon av Åkersbergas fina parker under vecka 25–27, där du kan spela kubb, fotboll, padel, umgås med vänner och mycket mer. Ingen föranmälan behövs, kom och gå som du vill.

Mer information på fritidsgårdarna.se/sommar2020.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinn en presentbok!

Österåkers bibliotek bjuder in alla barn och ungdomar från sex år och uppåt att vinna en presentbok. Du som är 10–14 år och vill skriva i sommar kan gå en kurs med författaren Linda Wahlund.

Läs mer på bibliotek.osteraker.selänk till annan webbplats

Bad, lek och godsaker

Inget andas väl mer sommarlov än att bada och Österåker bjuder på inte mindre än 93 mil strandlinje och många badplatser. I Österåker finns även många olika typer av lekplatser som passar för barn i olika åldrar. Varför inte göra en turné och testa dem alla? Sist men inte minst, stöd våra lokala företag och njut av en glass eller två!

Fler tips hittar du på österåker.se/öppetfördig.

Mer information

För mer information och fler tips se:

Detta kan du göra på sommarlovet

Evenemangskalendern

österåker.se/öppetfördig

Sommarklubb

Fritidsgårdarnas webbplats för sommar 2020.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
onsdag 10 juni 2020
Senast uppdaterad:
måndag 12 oktober 2020