Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers Luciatåg 2020

Här kan du lyssna till Österåkers luciatåg. Tanken är att så många som möjligt ska kunna ta del av ljus, värme och sång av våra lokala talanger. Vi önskar dig en härlig tredje advent!

Enligt tradition leder Livat den konstnärliga delen i Österåkers Luciafirande. I år blev det en del förändringar med anledning av covid-19. Störst fokus i år var att ge glädje och sång till de äldre i Österåkers kommun. Det blev därför en mindre luciaturné som sjöng utanför äldreboenden. Luciatåget kommer spelade in en konsert i Östra ryds kyrka som sänds digitalt här, på österåker.se och i Livats sociala medier.

Luciatåget arrangerades av Lions, med stöd av Österåker. Produktion Livat. Lucia är Sara Amer.

Även Tråsättraskolans musikklasser har en lång tradition av att framföra stämningsfulla och varma luciakonserter för allmänheten i Österåkers kyrka. Under rådande omständigheter var detta inte möjligt. Istället för att ställa in fick de ställa om och tänka annorlunda. Årets luciatåg, i samarbete med Popskolan, spelades in utomhus där naturens krafter bjöd på iskall vind. Åter igen så kan man inte annat än att imponeras av Tråsättras elever under ledning av musiklärarna Niclas Bertell och Mikael Ander.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
söndag 13 december 2020
Senast uppdaterad:
måndag 14 december 2020