Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers fritidsgårdar hjälper unga som far illa under covid-19

Det finns unga i Österåker och andra kommuner som har svårt att hitta sitt sammanhang under pandemin. Genom Corona hjälpen har ungdomar från olika kommuner i Stockholm gått samman för att bidra på ett positivt sätt.

Corona hjälpen 2020 är live sänt event på YouTube som samlar in pengar till BRIS för att stötta barn och ungdomar, som på olika sätt är utsatta i och med Corona-pandemin. Målet är att samla in 30 000 kronor för barn och ungdomars rätt till fritid.

Under sändningen, den 30 maj klockan 12-22, kommer olika aktiviteter och tävlingar pågå. Artister som Donika Nimani, Elin Wiigh, Ellen Krauss, Aimah Jihar och Sofia Monroy spelar och sjunger och vi kommer beröra viktiga inslag i ungdomars vardag och fritid.

Eventet är ett samarbete mellan fritidsgårdar runt om i Stockholm genom nätverket Kunskapscentrum för fritidsledarskap. Ungdomar från alla medverkande fritidsgårdar kommer att delta och ansvara för olika delar av produktionen, tillsammans med fritidsledare och samarbetspartners. Österåkers fritidsgårdar är självfallet med och bidrar.

– Jag tycker att det här är fantastisk att på detta sätt synliggöra ungdomars kraft och hoppas att det är många från Österåker som följer livesändningen, säger Margareta Kekkonen, enhetschef för fritidsgårdsenheten i Österåkers kommun.

YouTube-länk till live eventet:
Tid 12-17: https://www.youtube.com/watch?v=7yQ015HyiEAlänk till annan webbplats
Tid 17-22: https://www.youtube.com/watch?v=OoWHRqKfDaMlänk till annan webbplats

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 29 maj 2020
Senast uppdaterad:
fredag 29 maj 2020