Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåker är öppet för dig på jullovet!

Äntligen dags för julledigt för alla elever i Österåker! Här tipsar vi om aktiviteter på hemmaplan under de lediga dagarna.

Vinterboken 2020

Observera: Biblioteket stängdes för fysiska besök den 19 december efter regeringens ytterligare nationella restriktioner. De digitala evenemangen genomförs fortfarande som planerat.

Läs två böcker under jullovet och få en gåvobok av Österåkers bibliotek. Du kan läsa vilken typ av bok som helst och på vilket språk som helst. Berätta om de två böckerna du läst genom att fylla i vår folder. Den hittar du på bibliotekets webbplats Länk till annan webbplats. eller på biblioteket. När du läst två böcker och fyllt i foldern lämnar du in den på biblioteket i Åkersberga eller Ljusterö och får välja en gåvobok. Det går bra att fylla i flera foldrar om du vill läsa ännu mer. Vinterboken pågår från 13 december till den 31 januari. För barn från sex år och uppåt.

Skapa ditt eget datorspel

Gillar du att spela datorspel? Varför då inte prova på att skapa ett själv? Under jullovet kan du som har fyllt 10 år prova på att koda ditt alldeles eget datorspel i programmet Scratch tillsammans med ungdomar från föreningen Hemkodat. Du deltar hemifrån via Zoom och behöver en dator och internetuppkoppling. Måndag 28:e december klockan 10–12. Begränsat antal platser, anmäl dig till osterakers.bibliotek@osteraker.se. 

Läs mer om Hemkodat. Länk till annan webbplats.

E-böcker, ljudböcker och strömmad film

Du vet väl att Österåkers bibliotek också har ett stort digitalt utbud som är tillgängligt dygnet runt, året om?

Kolla in Österåkers biblioteks webbplats! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Discgolf

I Hackstaskogen bakom Åkersberga Sporthall (Hackstavägen) finner du en 18-hålsbana för discgolf. Discgolf är en Frisbeesport

På Åkersberga Frisbeeklubbs webbsida kan du läsa mer om banan och sporten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykla i skogen

Välkommen till kommunens mountainbikebana i Hacksta friluftsområde! Den cirka fyra kilometer långa banan invigdes augusti 2018 och vindlar sig genom vackra partier av Hackstaskogen.

Lek och skoj

I Österåker finns många olika typer av lekplatser som passar för barn i olika åldrar. Merparten av lekplatserna ligger i bostadsområden men vi har också ett antal större lekplatser som kan fungera som utflyktsmål. Flera lekplatser har belysning samt grill- och sittplatser.

Stängt med anledning av corona

  • Fritidsgårdarna har stängt under jullovet för att minska smittspridningen av covid-19, men finns tillgängliga på Snapchat och Instagram. Läs mer på fritidsgårdarnas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 
  • Biblioteket och idrottshallarna är stängda på grund av skärpta coronarestriktioner.
  • Våra utomhusanläggningar för idrott är stängda för organiserade träningar och aktiviteter. Däremot kommer de att vara upplysta och öppna för viss spontanidrott under smittsäkra former. Läs mer här.

Fler tips

Fler aktiviteter hittar du under Österåker är öppet för dig och i evenemangskalendern Öppnas i nytt fönster..

God jul och gott nytt år!

Med önskningar om ett riktigt härligt lov, en god helg och ett gott nytt år!

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 18 december 2020
Senast uppdaterad:
måndag 4 januari 2021