Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nytt konstverk som lyser upp

Montering av David Svenssons verk ”Lightscape” just nu ett platsspecifikt och storskaligt ljusverk för båthamnsvägens ersättning, en ny järnvägsbro i Österåkers kommun.

Konstverket är ett kollage av avbildade kustlinjer från målningar med olika visioner och ideal - en fin koppling till Österåkers kommun som består av ett skärgårdsnära landskap som i hög grad är präglat av Östersjön.

Det som framför allt intresserar mig med kustlinjen är dess föränderlighet. Det handlar om perception, ljus och färg. Om årstider, väderlek, tidvatten, men även om landhöjning och strandförskjutning vilket inte minst är en förutsättning för platsens utveckling kring Österåker. Kustlinjen får också en närmast existentiell betydelse, då den visar på gränsen mellan land och hav, mellan ett före och ett efter. Metaforer som ofta förekommer i det historiska landskapsmåleriet. - David Svensson

Konstverket beräknas vara klart innan årsskiftet och kan beskådas på järnvägsbron mellan Rallarvägen och Sågvägen i Åkersberga - Här finns karta över platsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 1 oktober 2020
Senast uppdaterad:
måndag 12 oktober 2020