Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Höstlov i Österåker

Hösten är här och med den ett efterlängtat höstlov för alla skolelever i Österåker den 26 oktober – 1 november. Tillbringar du lovet på hemmaplan finns mycket roligt att göra i kommunen.

Österåkers bibliotek

Det blir ett rysligt författarbesök under höstlovet. Tobias Söderlund kommer till biblioteket 28 oktober klockan 10 och pratar om sin senaste bok "Spökkameran" (begränsat antal platser).

Österåkers biblioteks webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgårdarna

Bergagården har öppet fredag 23 oktober klockan 14–23 för dig som går i årskurs 7–9 - passa på att utmana en fritidsledare i Just dance eller karaoke. Lördag 24 oktober klockan 17–23 blir det musikquiz, guitar hero och mycket mer. Hela helgen är det Fifa-utagningar till den stora turneringen vecka 50.  

Mer om vad som händer på fritidsgårdarna i Österåker. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skridskosugen?

Med anledning av de skärpta allmänna råden som trädde i kraft i länet den 29 oktober är allmänhetens åkning i Österåkers sportcentrum inställd tills vidare.

Aktiviteter utomhus

Det finns många olika aktivitetsparker och utegym i Åkersberga. MTB-banan i Hacksta friluftsområde är ett annat fint utomhustips. Kanske kan det locka med en härlig familjepromenad med picknick i något av kommunens friluftsområden i Domarudden, Hacksta eller Trastsjöskogen?

Lekplatser och aktivitetsparker

MTB-banan i Hacksta friluftsområde

Friluftsområden med vandringsleder

Utegym

Svenska kyrkan i Österåker

I svenska kyrkan i Österåker finns roliga kostnadsfria aktiviteter för barn och familjer 29–30 oktober mellan klockan 09–14. Pingis, spel, barnrum för de yngre barnen, pyssel, pussel, skaparverkstad med mera.

Mer om höstlovsöppet i Svenska kyrkan i Österåker. Länk till annan webbplats.

Experiment "nedsläckt hus"

Kanske har du tittat på programmet ”Nedsläckt land” på SVT och börjat fundera över hur sårbart vårt samhälle är och hur mycket ansvar vi faktiskt har personligen. Kan vi lita på att någon hjälper oss under ett längre strömavbrott eller brist på vatten? Pia Webb i Friluftsfrämjandet Österåker har startat intiativet Experiment Nedsläckt hus för att öka allas krismedvetenhet och krisförberedelse.Pia brinner för ämnet Överlevnad och vill inspirera till att Friluftsfrämjandet bli organisationen som säkrar Sverige för de oväntade genom inspirerande äventyr!

Till Friluftsfrämjandet Österåkers webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut din egen säljägarfigur!

Minns ni den ovanligt välbevarade stenåldersboplatsen som hittades i Tråsättra hösten 2016? Här bodde säljägarna och man hittade bland annat några av de äldsta avbildningarna av människor som någonsin hittats i Sverige. Nu kan du ta del av en utställning både på platsen och virtuellt i 3D. I vår 3D-utställning kan du också ladda ned 3D-objektens filer och skriva ut i en 3D-skrivare, om du skulle ha tillgång till en sådan.

Läs mer om Säljägarna här!

Mer information

Information om fritidsgårdarnas aktiviteter hittar du på fritidsgardarna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Övriga aktiviteter kan du läsa mer om i kalendern på österåker.se/evenemang Länk till annan webbplats..

Se även Österåker är öppet för dig.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
torsdag 22 oktober 2020
Senast uppdaterad:
fredag 30 oktober 2020