Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fortsatt publiktak på 50 personer i Stockholms län

Länsstyrelsen Stockholm har den 29 oktober beslutat att publikgränsen på max 50 personer kommer att kvarstå i Stockholms län efter den 1 november.

Vid allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar på serveringsställen i länet, till exempel vid musikframträdande inför sittande gäster, gäller dock fortfarande den gräns på 300 personer som Regeringen tidigare beslutat om ska gälla från och med den 1 november.

Generell information om Coronaviruset kan du läsa mer om här.  Länk till annan webbplats.

Läs mer om publiktaket i Länsstyrelsen Stockholms pressmeddelande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skärpta allmänna råd påverkar idrottandet

RF-SISU Stockholm har i uppdrag är att utveckla, utbilda, företräda och stödja idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet och ger hjälp på vägen kring hur de skärpta allmänna råden påverkar idrottandet. Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd trädde i kraft den 29 oktober och gäller minst till och med den 19 november.

Delar av de skärpta allmänna råden som idrottsrörelsen i synnerhet berörs av:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Mer om hur de skärpta allmänna råden påverkar idrottsrörelsen enligt RF-SISU. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 30 oktober 2020
Senast uppdaterad:
måndag 15 februari 2021