Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Förbättringar på Österåkers sportcentrum i Åkersberga

Österåkers sportcentrum är öppet för både föreningar och allmänheten att utöva sport av olika slag. Framförallt aktiviteter på is och bollplan. Under senaste tiden har flera förbättringar genomförts och fler väntar under 2020.

På Österåkers sportcentrum finns två ishallar där du kan åka skridskor på konstis från slutet av augusti till mars. Ishall 1 har en läktare med plats för 1 100 åskådare, varav 105 sittande och fem rullstolsplatser. Ishall 2 är ouppvärmd utan läktare. Alla kan åka skridskor på allmänhetens åkning. Tider finns både för dig som vill åka med och utan klubba. I samma fastighet finns sporthallen, där hittar du två stycken fullstora bollhallar.

Nyinvesteringar och förbättringsarbete

Under 2018 fick ishallarna en mer energisnål och effektivare kylanläggning.

För att kunna erbjuda en bra åkyta på konstisarna behövs en ismaskin. Den nyinköpta eldrivna ismaskinen från 2019, kan tankas med 800 liter vatten och spolar isen på bara 9 minuter. Vaktmästaren kör maskinen och spolar isen efter varje isaktivitet för att isen ska vara lika fin under hela dagen.

I ishall 2 har det gamla sargmonterade stålstängslet demonterats och ersatts med ett nytt plexiglas, vilket blev både finare och tryggare för besökarna.

Idag pågar det en ombyggnation av sportcentrum, vilket kommer att ge nya omklädningsrum, ny cafeteria, samt ny fyslokal. Ombyggnationen berör inte själva sporthallarna. Arbetet beräknas vara klart under 2020, och under renoveringen finns det fortfarande möjlighet att byta om och duscha.

Tider för allmänhetens åkning med mera Länk till annan webbplats.

Läs mer om Österåkers sportcentrum

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 7 februari 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 18 februari 2020