Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Efterlysning av bilder och fröer till föreställningen Domedagen™

Snart är det dags för premiär för Domedagen TM - en trallvänlig talkshow, i Österåker. Inför premiären efterlyser ensamblen lokalt material i form av fotografier. Dessutom kommer det vara möjligt att byta fröer i samband med föreställningen. Missa inte det!

Domedagen TM är en produktion från Riksteatern där naturskildraren Martin Emtenäs och den legendariske musikern Stefan Sundström lekfullt och underfundigt rör sig mellan fakta och filosofi, vetenskap och humor för att undersöka vad som hänt på sistone – på klotet och helt nära där vi bor.

Efterlysning av bilder till föreställningen

Föreställningen kommer att ha en lokal vinkling. Därför efterlyser ensemblen nu lokalt material i form av fotografier från Österåker. Det är tre olika slags bilder:

  1. Familjer fotograferade i natur som inte längre finns, exempelvis ett familjeporträtt i naturen där det i dag ligger ett köpcentrum eller bostadkomplex eller dylikt.
  2. Bilder från Österåker från 80-talet. Det får gärna vara från torget, ett köpcentrum, en affär eller liknande. Men har du inte just de motiven går även andra lokala 80-bilder bra.
  3. Bilder på vacker natur med människor.

Bilderna skickas till: domedagen@riksteatern.se

För dig som vill byta frön

Något som var väldigt uppskattat på turnén med "Vi som bor här" var att Stefan satt i foajén efter föreställningen och bytte fröer med publiken. Det kommer han att göra även denna gång. Martin kommer också att finnas tillgänglig för frågor. Stefan önskar främst grönsaksfrön den här gången. Alla är välkomna!

Gör så här: Lägg in fyra frön per påse och märk påsen tydligt på utsidan. Det finns flera bra filmer på Youtube med tips på hur du kan göra egna påsar av till exempel vanligt pappersark. Alternativt googla på "vika fröpåsar". Du kan också använda ett Melittafilter om du försluter det väl. 

Mer information

Domedagen™ har premiär 12 mars 2020 klockan 19 på Bergateater. Här finner du mer information om föreställningenlänk till annan webbplats

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
onsdag 12 februari 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 12 februari 2020