Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Välkommen till Trollskogen i Skånstaparken

Två av alla troll i Skånstaparkens trollskog.

I den nya Skånstaparken i Åkersberga hittar du Trollskogen, en äventyrsstig för de små med troll, svampar och härliga utmaningar för motorik och balans!

Skånstaparken är en helt ny lekplats vid Murkelvägen i Skånsta i Åkersberga, den invigdes i början av juli 2019. Skånstaparken är en lekplats som passar till de lite yngre barnen, men självklart är alla välkomna! Alldeles intill lekplatsen finns Trollskogen. Temat för lekplatsen är svampar och troll och i Trollskogen finns en mängd troll, svampar och annat spännande att upptäcka under en spännande promenad. Under hösten har nya troll tillkommit. Förutom att stimulera upptäckarlusten, ger också lek i skogen träning av såväl motorik som balans.

– Det är jättekul att få skapa platser för barnen att leka och vara i rörelse. Där barnen får vara barn, säger Gisela Holmgren, landskapsarkitekt i Österåkers kommun.

En naturlekplats

Trollskogen i Skånstaparkens är kommunens andra naturlekplats. Den andra finns vid Kolgärdet invid Tråsättravägen i Margretelund. Kolgärdet är också en av entréerna till naturområdet Trastsjöskogen.

Varmt välkommen hit och hälsa på!

Mer information

I enlighet med kommunens parkprogram renoveras befintliga och utvecklas nya lekplatser och aktivitetsparker. Ambitionen är att locka barn och ungdomar (liksom vuxna) till våra parker för lek och rörelse.

Du hittar information om kommunens lekplatser och aktivitetsparker här.

Film

Se en film från Trollskogen här under.

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
tisdag 10 september 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 10 september 2019