Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tyst Teater med Peter Pan
- en föreställning för alla

Den 6 oktober kommer Tyst teater för första gången till Österåker. Alla, stora som små, döva som hörande, kan ta del av Tyst Teaters visuella och fysiska version av Peter Pan som utspelar sig i modern tid med magi och fantasi. Föreställningen gestaltas helt utan ord eller tecken.

Historien om Peter Pan är en av världens mest kända berättelser. Den handlar om pojken som vägrar att bli stor. Med fantasins hjälp flyr han sitt eländiga hem och tar sig till landet Ingenstans där han möter Tingeling med flera.

 

 

Mycket har förändrats sedan JM Barrie skrev om Peter Pan första gången i början av 1900-talet och mängder av tolkningar har gjorts av historien. Regissören Ramesh Meyyappan har försökt hitta sin vinkel på Peter Pan genom att försöka förstå den lilla pojken och hans känsla av att vara främmande inför sin mamma. Han har också jobbat mycket med kvinnoporträtten i historien.

– Jag tvivlar på att unga tjejer idag kan relatera till att vara den person i en historia vars syfte är att vara förälskad i eller ta hand om Peter Pan. Tingeling och Tiger Lilja är i Tyst Teaters version istället jämlikar med honom. För mig har Greta Thunberg varit en inspiration till karaktären Tiger Lilja - en stark, intelligent ung tjej som tror på förändring, säger Ramesh Meyyappan, regissör.

Ramesh har tidigare regisserat föreställningen Den magiska fjädern som blev nominerad till scenkonstbiennalen för barn och unga 2014.

Tyst Teaters tolkning av Peter Pan är en visuell, magisk och läskig version av historien med retrofuturistisk kostym och en feministisk Tingeling. Rekommenderas för barn och unga från 8 år och uppåt, familjer samt vuxna.

Tid: 6 oktober klockan 15.00
Föreställningslängd: 1h och 15 minuter, utan paus.
Plats: Berga teater, Lennart Neckmans väg 8, Åkersberga
Biljetter: Bokas på roslagen.se. Vuxna 100 kr, Barn och unga 8-25 år 50 kr. Eventuella resterande biljetter säljs på plats. Observera: Endast kontant betalning eller Swish på teatern.
Arrangör: Österåkers kommun i samarbete med Kulturföreningen i Österåker
Medverkande: Ace Mahbaz, Amina Ouahid, Mette Marqvardsen, Niklas Andersson
För mer information samt turnéplan:
riksteatern.se/forestallningar/peter-pan Länk till annan webbplats.

Österåkers kommun arbetar ständigt för ökat tillgänglighet, till exempel genom att möjliggöra kulturupplevelser för personer med funktionsvariationer.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 1 oktober 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 5 augusti 2020