Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Påsklov!

Nu är det påsklov för alla elever i Österåker. Här kommer tips på aktiviteter på hemmaplan.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna i Österåker håller öppet för alla påsklovslediga ungdomar och anordnar bio, bowling, bubble ball och mycket mer. För dig som är intresserad av film och foto finns även ett par kurser att ta del av. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Österåkers bibliotek

På Österåkers bibliotek finns både sagornas värld att ta del av i lugnan ro såsom flera spännande aktiviteter. Testa till exempel på rollspel den 16 april. Gruvsången är ett äventyr anpassat för nybörjare i 10-13 årsåldern och bjuder på både spänning och en introduktion till vad rollspel är. 

17 april bjuder även Stora sagohjulet på spänning. Vilken saga blir det? Det kan bli den kinesiska berättelsen om Kejsarens Trädgård och den lappländska om Jätten i berget. Och i nästa föreställning kanske den nordamerikanska om Haren och vildkatten, och sen den europeiska om Sjörået i dammen… Vem vet? Passar åldrarna ca. 5-10 år.

Wira bruk

19–22 april är du varmt välkommen till Wira Bruk för att leta efter vår tupp som gömt sig. Tuppjakten börjar klockan 12 varje dag fredag till måndag. Anmälan till tuppjakten sker i Konstsmidesbutiken. Wirabruk.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Östra ryds kyrka

22 april klockan 15 är det barnens påsk på Östra ryds kyrka, då vi upptäcker påsken med alla sinnen. För barn i åldern 4 år och uppåt i vuxens sällskap. Svenskakyrkan.se/osteraker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler tips

Fler tips på aktiviteter under påsklovet finner du i evenemangskalendern.

Önskar dig ett riktigt härligt lov och en glad påsk! 

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 12 april 2019
Senast uppdaterad:
fredag 12 april 2019