Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåker lyfter idrott för barn och unga

Österåkers kommun och det lokala föreningslivet arrangerar för första gången Den stora idrottsdagen lördagen den 11 maj vid Österåkers sportcentrum. Syftet är att lyfta barn och ungas idrottande i föreningar och att uppmärksamma idrotts- och friluftsföreningarnas insatser för en meningsfull fritid för barn och unga.

– Vi vill på detta sätt lyfta det värdefulla föreningslivet och dess underbara eldsjälar som varje dag gör fantastiska insatser för våra barn och unga, säger Michaela Fletcher (M) Kommunstyrelsens ordförande.

Under dagen välkomnas alla att möta lokala idrotts- och friluftsföreningar, prova på och hitta sin sport. Möjlighet finns att träffa representanter från kommunen och få reda på vilka sport- och friluftssatsningar som är på gång. På plats firas den nationella cykeldagen. Barn och unga kan träffa Moa Hjelmer, en av landets främsta friidrottare, för att prata om ideal och prestationer inom idrotten.

Österåkers nya friidrottsarena invigs också med ett program framtaget av Åkersberga sportklubb. Det blir uppvisningar och stafett. Medverkar gör friidrottsprofilen Kajsa Bergqvist. Moderator är Jessica Falkman.

Lokala prestationer prisas

Under kvällen bjuds representanter från föreningslivet in för att prisa lokala idrotts- och friluftsföreningar för deras prestationer i kategorierna:

  • Årets prestation
  • Årets talang
  • Årets unga ledare
  • Årets inspiratör/peppare
  • Årets eldsjäl
  • Årets inkludering

Kvällen leds av Kajsa Bergqvist och Jessica Falkman.

Den stora idrottsdagen är en politiskt beslutad satsning. Den utgår ifrån Riksidrottsförbundets strategi för år 2025 som innebär starten på en resa mot en mer nyfiken, välkomnande och utvecklande idrott där fler blir motiverade att hålla igång hela livet oavsett ambitioner, bakgrund eller tidigare erfarenheter. Läs mer på strategi2025.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Redaktör:
Helena Cronberg

Sakkunnig:
Charlotte Johanson Skarstedt
Publicerad:
torsdag 11 april 2019
Senast uppdaterad:
måndag 26 augusti 2019