Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Skärgårdsstadshallen – Österåkers nya, fullstora idrottshall

Den 12 januari invigdes Österåkers fullstora idrottshall i Skärgårdsstad, ett välkommet lokaltillskott för föreningslivet och skolidrott i kommunen. Skärgårdsstadshallen ger möjligheter för många olika idrotter, exempelvis handboll, innebandy, gymnastik, basket och volleyboll.

Med Skärgårdsstadshallen får Österåker sin sjätte stora idrottshall. Sedan tidigare finns Österåkers sportcentrum med sina två hallar, Hackstahallen, Sörahallen och Tråsättrahallen. Under 2018 kommer den nya friidrottsarenan invigas och dessutom kommer byggnation inledas av fler hallar, en multihall vid Näsvägen och en fullstor konstgräsplan med övertryckstält i Sjökarby. Därmed kan de befintliga hallarna avlastas och ge möjlighet för fler att utöva idrottsaktiviteter i kommunen.

Startskottet för flera idrottssatsningar 2018

– Invigningen av Skärgårdsstadshallen är startskottet på de satsningar som vi nu gör inom idrotten, något som betyder mycket för både föreningslivet och skolan, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

– För föreningslivet kommer Skärgårdsstadshallen att betyda mycket, just för att det blir ytterligare en fullstor hall som också kan ta emot publik. Nu planeras och byggs ett flertal arenor, hallar och fotbollsplaner i Österåkers kommun, säger Mathias Lindow (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Flexibel hall

Skärgårdsstadshallen blir en flexibel hall. Den kan delas av i två mindre delar och kan ta emot uppemot hundra åskådare genom de nedfällbara läktarna. Totalt kan uppemot trehundra personer vistas i hallen samtidigt, enligt uppfyllda brandkrav. Därmed finns även möjligheter att använda hallen för andra engagemang.

Hallen har fyra omklädningsrum. Det finns också ett separat domarrum, vilket är en viktig förutsättning för att arrangera exempelvis idrottsturneringar.

Skärgårdsstadshallen är ett samarbetsprojekt mellan Österåkers kommun och Armada Kommunfastigheter. Bygget av hallen inleddes i februari 2017. Viktiga aspekter har varit ett hållbart energi- och miljötänk. Det märks exempelvis genom val av bergvärme, LED-belysning samt extra tjock isolering i väggarna. Utsidan av hallen är klädd med träfasad för att bättre harmonisera med närmiljön.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 12 januari 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 15 mars 2018