Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Plats på scen för sommar i Österåker

Lilla Trollflöjten, Lise & Gertrude och Ett resande teatersällskap. Foto: Markus Gårder, Tina Axelsson, Pedja Simicevik

Sommar och spännande scenupplevelser på hemmaplan! Österåkers kommun upprepar succén Scensommar med kostnadsfria musik- och teaterupplevelser för stora och små på Ekbacken i augusti.

I år inleds Scensommar den 10 augusti med tjugoårsjubilerande Kullehusteatern. Det firas med ett pjäsval som ligger nära den egna verksamheten, nämligen ”Ett resande teatersällskap” av August Blanche från 1848. I originalet möter vi ett resande teatersällskap på turné i landsorten. I Kullehusteaterns version rör vi oss givetvis i Roslagen och Stockholms skärgård. Pjäsen är en komedi med satiriska stråk och denna uppsättning innehåller allt det som Kullehusteatern har blivit så uppskattad för: lekfullhet, komik, satir, professionellt skådespeleri, kostymer, peruker och publikkontakt.

Lilla Trollflöjten

Tisdagen den 14 augusti intar Parkteatern scenen med ”Lilla Trollflöjten”, en fri tolkning av Mozarts klassiska opera som passar hela familjen. Efter att ha gjort succé på Klara Soppteater och runtom i Stockholms parker, kommer den omarbetade klassikern nu till Österåker. ”Lilla Trollflöjten” är ett lekfullt skruvat familjedrama som skildrar ett evigt vuxenkrig mellan Sarastro och Nattens drottning. Mitt i skottelden står deras dotter Pamina. Kommer hon att förlåta sina föräldrars svek och lyckas stå emot deras bittra hämndbegär? Får Papageno sina drömmars man?

Lise & Gertrude

Torsdag den 16 augusti är härliga Lise & Gertrud på plats med cello, piano, ett knippe världshits och en befriande humor som har givit dem en bred och trogen publik. Lise & Gertruds uppträdande är en del av Seniorernas dag på Ekbacken, som dessutom bjuder på dansworkshop, körsång och servering. Det blir musikteater för hela familjen med Kulturföreningen Livat tisdag–fredag den 21–24 augusti. Den traditionsenliga Allsången hålls lördagen den 25 augusti med gästartister och storband. Allsången är avgiftsbelagd.

Så håller du dig uppdaterad

För mer information om dessa och andra evenemang, samt badplatser, utflyktsmål och sevärdheter, besök Information Österåker i Åkersberga centrum eller Information Ljusterö på Ljusterö torg.

Du kan även läsa mer här på österåker.se och håll dig gärna uppdaterad genom att följa Österåkers kommun på Facebook!

Evenemangskalendern

Österåkers kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 26 juni 2018
Senast uppdaterad:
tisdag 26 juni 2018