Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Plats för lek i Östra Kanalstaden!

Illustration av Seglarparken i Östra Kanalstaden från JM.

Den 27 juni inviger vi Seglarparken – en helt ny kommunal park och lekplats i Östra Kanalstaden!

I Östra Kanalstaden växer en helt ny stadsdel fram mitt i centrala Åkersberga. Här finns närheten till såväl brygg- och båtliv som kommunikationer, restauranger och service. Med Seglarparken får boende och Österåkersbor en helt ny kommunal park och lekplats för många olika åldrar.

I Seglarparken hittar du bland annat en träbåt och en kompisgunga, men också en liten ankfamilj, träbryggor och hoppkubbar för den leksugne. Allt detta är placerat i en stor, oregelbunden sandlåda. Här finns även ett område med bänkar och bord där du exempelvis kan äta matsäcken. Du hittar en ritning över Seglarparken lite längre ned på sidan.

I parken finns även en boulebana.

Invigning 27 juni 2018

Parken invigs officiellt onsdagen den 27 juni från klockan 16. Klockan 16.30 klipper Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) bandet tillsammans med byggbolaget JM, som också har öppet i några visningslägenheter i området för dig som är nyfiken.

Det finns möjlighet till ansiktsmålning för barnen och möjlighet att testa boulebanan för vuxna. Dessutom bjuds på glass och något att dricka.

Välkommen!

Ritning som visar Seglarparkens placering. Klicka på bilden för att se den i ett större format!

Ritning som visar Seglarparkens placering. Klicka på bilden för att se den i ett större format!

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Sakkunnig:
Elin Skoglund
Publicerad:
torsdag 14 juni 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 16 augusti 2018