Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Mer musik i Österåker!

Efter en upphandling erbjuder Österåkers kommun från hösten 2018 ytterligare en utförare av högklassig musikundervisning för barn och unga. Då finns fyra olika musikskolor med ett brett utbud av kurser att anmäla sig till.

Målet med musikskolorna är att barn och ungdomar ska få utveckla sitt musikintresse och lära sig att spela ett instrument eller sjunga med hjälp av erfarna pedagoger och musiker. Musikskolorna erbjuder ämneskurser samt möjligheten att spela tillsammans med andra i en orkester eller ett band samt körsång.

Som en av få kommuner i landet beslutade Österåker för sju år sedan att bredda musikskoleutbudet för barn och unga och få bort köer genom att erbjuda privata musikskolor utöver den kommunala. Dessa måste upphandlas, vilket görs vart fjärde år.

Under våren 2018 upphandlades en ny utförare och från höstterminen 2018 går det att söka kurser inom Österåkers kommuns musikskola, Svenska Popskolan AB, Musikhuset i Åkersberga AB samt Kulturföreningen Livat, som är ny utförare.

– Med vår modell ger vi alla ungdomar chansen att få tillgång till en musikskola. I denna upphandling lägger vi extra fokus på personer med funktionsvariationer samt att musikskolorna erbjuder sociala sammanhang för sina elever, säger Mathias Lindow (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Läs mer om musikskolorna här

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
onsdag 21 mars 2018
Senast uppdaterad:
fredag 17 augusti 2018