Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Konstverket "Trädstammar" vid Söraskolan renoverat

Förra veckan avslutades renoveringen av konstverket ”Trädstammar” från 1974 av konstnären Gustav Kraitz, som finns vid Söraskolan i Åkersberga.

Gustav Kraitz är en av Sveriges mer kända konstnärer som arbetar med keramik, även om hans skulpturer ibland också består av brons eller andra material. Gustav Kraitz som är född 1926, är utbildad vid Konstakademien i Budapest och bor idag i Skåne. Han har bland annat skapat verket ”Hope” vid Raoul Wallenbergmonumentet i New York. 2017 placerades hans verk ”Spänning” vid Friends Arena.

I Österåker är Gustav Kraitz representerad genom den ungefär 5 meter höga keramikskogen på Söraskolans fasad och det stora vackra keramikäpplet på Runö kursgård. ”Tusen år av skönhet- en hyllning till livet och naturen”, hette en utställning 2007 på Waldemarsudde med Ulla och Gustav Kraitz, konstnärsparet som har arbetat tillsammans med keramisk skulptur i nära 50 år. 29 augusti- 14 oktober ställer Ulla och Gustav Kraitz ut verk på Sven-Harrys konstmuseum vid Vasaparken i Stockholm.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 31 maj 2018
Senast uppdaterad:
fredag 17 augusti 2018