Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kom och invig Österåkers nya MTB-bana i Hacksta med en utefest för hela familjen lördagen den 11 augusti!

Bandesignern Niklas Skogh i mountainbikespåret i Hacksta. Foto: Åsa Drakenberg

Nu är det äntligen dags för invigning av Österåkers kommuns nya mountainbikebana, hinderbanan för terränglöpare (OCR) och utegymmet i Hacksta, kommunens friluftscentrum mitt i centrala Åkersberga.

 

Lördagen den 11 augusti klipps bandet och alla är välkomna! Passa på att åka MTB-banan tillsammans med bandesignern Niklas Skogh och att testa alla andra möjligheter i Hacksta med flera olika idrottsföreningar med verksamhet i Hacksta på plats.

Tid: Lördagen den 11 augusti klockan 10–14. Bandet klipps klockan 10.

Plats: Hacksta friluftsområde, med samlingspunkt nedanför Hackstabacken. Parkering finns vid Österåkers Sportcentrum på Hackstavägen 43 i Åkersberga.

Program och hållpunkter:

Klockan 10: Invigning och bandklippning.

Klockan 10.15–11: Testa utegymmet.

Klockan 11: Testa mountainbikebanan tillsammans med en cykelförening samt bandesignern Niklas Skogh, som dessutom finns på plats för tekniktips med mera hela dagen.

Klockan 11: Testa mountainbikeorientering tillsammans med orienteringsföreningen.

Klockan 12: Testa OCR (obstacle course racing) på kommunens nya hinderbana för terränglöpare.

Klockan 13: Testa frisbeegolfens korthålsbana (discgolf)

Klockan 13.30: Ny chans att följa med på en runda på MTB-banan.

Ingen föranmälan behövs. Välkommen till en utedag med Österåkers kommun och lokala aktörer i Hacksta!

Fakta om Hacksta friluftsområde

Hackstaskogen är Österåkers friluftscentrum mitt i centrala Åkersberga. Här samsas flera motionsspår, frisbeegolfbana, rastplatser, scoutstuga och skog för uteliv. Nu satsar Österåkers kommun även på cykelsporten, med ett helt nytt spår för mountainbike i Hacksta. Det nya utegymmet och de nya terränghindren för löpare är också nya tillskott under det senaste året.

Fakta om Hacksta MTB-spår

Spåret har anlagts för att vara roligt och utmanande för så många olika åkare som möjligt, du som åkare kan därför vid vissa hinder välja mellan olika svårighetsgrader. Svårighetsgraderna inom mountainbike följer samma system som i utförsåkning, från lättaste grön via blå och röd till svåraste svart. Spåret som anläggs i Hacksta blir blått med röda inslag.

Det nära fyra kilometer långa mountainbikespåret slingrar sig runt de yttre delarna av Hackstaskogen i medsols riktning. Stor hänsyn tas till de andra verksamheter, flanerande hundägare och joggande motionärer som vistas i området. På ett fåtal platser kommer spåret att korsa motionsspåren.

Cykelbanan genom Hackstaskogen passeras på ett ställe och likaså Spånlötsvägen. Här har banan lagts så att det är en fartdämpande åtgärd före varje korsning med tydliga skyltar och röjning för att inte sikten ska skymmas. Mountainbikeslingan får tydliga markeringar.

En cykeltvätt finns ovanför ishallen vid Österåkers Sportcentrum.

Bandesignern Niklas Skogh om banan

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 7 augusti 2018
Senast uppdaterad:
tisdag 7 augusti 2018