Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Här återinvigs den nyrenoverade sjöbastun i Domarudden

Den 8 mars förhandsvisades och invigdes den nyrenoverade, vedeldade sjöbastun på Domarudden. Se filmen från invigningen här ovan. I maj beräknas bastun äntligen öppna för allmänheten.

Den vedeldade sjöbastun, som årligen har runt 7 000 besök, har byggs ut och renoverats sedan hösten 2016 och står nu i princip klar. Den 8 mars var det förhandsvisning och nyinvigning av den nyrenoverade bastun invid Drängsjön vid Domaruddens friluftsgård. I maj är det dags för allmänheten att få uppleva den.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mathias Lindow (L), klippte bandet tillsammans med sina kollegor i nämnden Conny Söderström (M) och Kristina Embäck (S).

Under den omfattande renoveringen har bland annat damdelen i bastun utökats, golvet har bytts ut, nya lavar (sittytor) har byggts och nya, vedeldade bastuaggregat installerats. Duschen är tillgänglighetsanpassad med handtag och nya räcken har byggts vid ingångarna. Tillgängligheten till bryggan har också förbättrats.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mathias Lindow (L) klipper bandet tillsammans med Conny Söderström (M) och Kristina Embäck (S). Foto: Anders Pettersson

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
tisdag 13 mars 2018
Senast uppdaterad:
tisdag 13 mars 2018