Ljusteröfärjan får utökad trafik

Flygfoto som visar vägfärja från ovan.

Trafikverkets vägfärja.

Från och med i vår utökar Trafikverket turerna till och från Ljusterö. Det innebär bland annat att det oftare kommer att vara två färjor i trafik.

– Det är mycket glädjande att Trafikverket nu tar till sig av Österåkers kommuns och Ljusteröbornas påtryckningar om att vi behöver fler turer med Ljusteröfärjan. Ljusterö har allt fler deltidsboende som är på ön mer eller mindre året om och det ställer högre krav på turlistan. Vi ser fram emot fortsatta dialoger om ännu fler avgångar i framtiden, säger Mathias Lindow (L), Kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i Tekniska nämnden.

Två färjor i trafik oftare

Bland annat förstärks trafiken till att köras med två färjor under fredagar–söndagar från och med vecka 8 och till och med vecka 50. Tidigare skedde den förstärkningen först från vecka 12 och varade till och med vecka 44.

Från och med 1 april till och med den 30 september är två färjor i trafik varje dag, även det en förbättring jämfört med tidigare.

Dessutom tillkommer ett antal turer, till exempel ytterligare avgång kvällstid fredagar och söndagar under perioden som två färjor är i trafik, och trafiken under midsommarveckan utökas.

Publicerad:
Senast uppdaterad: