Kommunen uppmärksammar kampen mot bröst- och prostatacancer

Konstverket Solen, en boll mitt i en cirkulationsplats, lyser rosa

I oktober skiner solen i rondellen vid väg 276 och Rallarvägen i Åkersberga rosa för att uppmärksamma bröstcancermånaden. Under november skiftar solen färg till blå för att uppmärksamma kampen mot prostatacancer – men också Världsdiabetesdagen, som infaller den 14 november.

Har du sett att solen i rondellen vid väg 276 och Rallarvägen lyser rosa? Det gör den under hela oktober för att bidra till att uppmärksamma Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år. Syftet är att samla in pengar till svensk cancerforskning, sprida kunskap och påverka beslutsfattare.

Årets rosa band och armband är designade av Emma Örtlund, känd från Glada Hudik-teatern.

Byter färg i november till blå

Blå bandet är en internationell symbol för kampen mot prostatacancer och för att öka kunskapen om sjukdomen. I Sverige bedrivs arbetet av Prostatacancerförbundet, en riksorganisation med regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer. 

Med hjälp av det Blå bandet och den internationella prostatacancerdagen som infaller den 15 september så vill man skapa medvetenhet om sjukdomen världen över.

Publicerad:
Senast uppdaterad: