Med Felanmälan är du kommunens ögon och öron

Bild

Rapportera om du upptäcker fel och brister.

Som kommuninvånare är du ofta den som först upptäcker fel eller kanske en fara. Det kan handla om allt ifrån hål i gatan eller släckt gatubelysning till klotter, en trasig brygga eller kanske en trasig klätterställning på en lekplats. Det kan också handla om att rapportera platser där du upplever en otrygghet. Därför är du jätteviktig för kommunen och e-tjänsten Felanmälan är en väg in.

Österåkers kommun kan åtgärda fel som finns på kommunens mark eller inom kommunens ansvarsområden. I Felanmälan kan du i kartan se om det är kommunen som ansvarar för att åtgärda felet. Du kan även se om någon annan kanske redan har anmält felet. Eftersom Felanmälan även finns som app för mobilen, kan du snabbt och enkelt anmäla direkt på plats.

– Med Felanmälan ger vi Österåkersborna större möjlighet att snabbt nå fram till oss. Internt får vi en bättre överblick och en effektivare åtgärdshantering – en riktig kvalitetshöjning. Första året fick vi in 1 800 ärenden i Felanmälan, nu hanterar vi ungefär 4 400 ärenden per år, berättar kvalitetsansvarig på avdelningen för infrastruktur och anläggning i Österåkers kommun.

Vill du veta mer om hur du också kan bli våra ögon och öron?

Publicerad:
Senast uppdaterad: