Papperskorgar och skräp

Vi måste alla hjälpas åt att hålla rent, för vårt eget välmående. Du kan bidra genom att slänga ditt skräp i papperskorgen, plocka upp efter din hund och lämna din återvinning på en återvinningsstation.

Papperskorgar

Kommunen, samfälligheter och väghållare ser till att det finns papperskorgar så att du kan kasta ditt skräp längs promenaden. Papperskorgar vid kommunala torg, gång- och cykelbanor töms kontinuerligt, enligt schema.

Hundpåsar

Håll rent efter din hund. Runtom i kommunen finns stationer med gratis hundpåsar. Hundpåsarna är helt komposter- och nedbrytbara. De kan kastas i kommunens sopkorgar. Det är däremot inte tillåtet att kasta i privata soptunnor eller komposter längs promenaden.

Behöver en papperskorg tömning eller saknas det hundpåsar i hållaren, vill vi gärna att du anmäler det via vår Felanmälan

Återvinningsstationer

På återvinningsstationerna kan du lämna alla sorters förpackningar, tidningar och returpapper. Allt samlas in och går sedan vidare för materialåtervinning. Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för återvinningsstationerna. Är det skräpigt eller behållarna behöver tömmas utöver deras ordinarie tömning, kontaktar du FTI via deras tjänst för felanmälan.

Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?