Från jord till bord 2021

plantering

Ytterligare ett år med satsning på "Från jord till bord"

I budget 2021 finns återigen satsning från jord till bord. Detta projekt drivs via utbildningsförvaltningens Pedagogcentrum.

Bakgrund

För fjärde året i rad delar utbildningsförvaltningen via Pedagogcentrum ut projektmedel under namnet "Från jord till bord". Under vecka 6 meddelades vilka som fick ta det av projektet under 2021. Det kommer under januari 2022 att vara möjligt att göra en ansökan för 2022.

Jord till bord

Under de fyra senaste åren har många av kommunens förskolor och skolor tagit del av extra medel som man ansöker om per projekt. Många av projekten har grundat sig på att öka förståelse för var vår kost kommer ifrån men även andra miljörelaterade projekt har startats upp. De flesta av projekten löper vidare även efter bidraget tagit slut. Så man får nog säga att det är väl använda medel för att starta ett engagemang ute i verksamheterna för att odla och kompostera för en hållbar framtid.

Här nedan finns redovisningarna för 2021 från de enheter som beviljats projektmedel. Projekten innefattar band annat odlingar, insektshotell, komposter och tänkta skördefester ihop med vårdnadshavare, allt i syfte att tillsammans med barnen skapa och uppleva gemensamma erfarenheter om ekologi, kretslopp och människans påverkan på naturen.

Skärgårdsstadsskolan Padlet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söralidsförskola Bilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. PDF , 6.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Bikupan och Äppellundens förskolor Padlet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Amorinen PDF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sollundens förskola PDF , 4.2 MB, öppnas i nytt fönster.PDF2  , 420.3 kB, öppnas i nytt fönster.Titta gärna på vår Instagram om Jord till bord Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Ur och Skur Ekorrens förskola PDF , 3.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Skogslundens förskola PDF, , 15.6 MB. Titta gärna på vår Instagram om Jord till bord  Länk till annan webbplats.

Akers Friskola PDF , 21.9 MB.

Vid frågor kontakta pedagogcentrum@osteraker.se

Pedagogcentrum
Besöksadress
Lennart Neckmansväg 18, 184 30 Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun, 184 86 Åkersberga
Publicerad:
Senast uppdaterad: