Skolministern på besök

Rektor Jenny Nyrén och skolminister Lina Axelsson Kihlblom går sida vid sida utomhus på skolgården med Skärgårdsstadsskolans röda skolbyggnad i bakgrunden. Solen skiner och trädens blad är gröna. Det är sommar och båda kvinnorna ser glada ut.

Den 10 augusti besökte skolminister Lina Axelsson Kihlblom Skärgårdsstadsskolan i Österåkers kommun för att ha en dialog om aktuella skolfrågor.

På eftermiddagen den 10 augusti kom skolminister Lina Axelsson Kihlblom på besök till Skärgårdstadsskolan. Skolministern skulle var på annat uppdrag i kommunen och ville då passa på att besöka en av kommunens skolor. Valet föll på Skärgårdsstadsskolan och rektor Jenny Nyrén och hennes medarbetare välkomnade.

Det var ett givande samtal om viktiga frågor för oss som arbetar med barns och elevers lärande och utveckling. Skolministern berörde särskilt den nya läroplanen och vi fick möjlighet att berätta hur vi förändrat vårt sätt att arbeta för att möta de nya kraven, säger rektor Jenny Nyrén.

Under en timmes samtal träffade skolministern rektor, biträdande rektor, skolans elevhälsopersonal, ett par lärare och representanter från fritidshemmet för en dialog kring aktuella skolfrågor.

Samtalet berörde skolans utmaningar och den nya läroplanen Lgr22 som gäller från och med 1 juli 2022. Skolministern ställde relevanta frågor och det blev en fin dialog. Skolministern hann även göra en rundvandring i skolan och besökte då fritidshemmets verksamhet.

Publicerad:
Senast uppdaterad: