Till dig som är ny elev på Österåkers Gymnasium

Välkommen som elev till Österåkers gymnasium! Vi på ÖG är glada att du kommer till vår skola och vi hoppas att du kommer att trivas hos oss.

Upprop.

Uppropet är torsdagen den 18 augusti i vårt glashus (stora entrén):

  • 10:00 Åk 1 NA,TE, EK och SA
  • 11:00 IMS och IMA
  • 13:00 Åk 2-3 NA,TE, EK och SA (samlas i klassrum som finns anslaget i Glashuset)

I klassrummet träffar du dina mentorer och klasskamrater och får information om skolan, schema mm. Nya elever äter också lunch på skolan uppropsdagen. Fredagen är det en schemabrytande dag då ni kommer att träffa era mentorer.

Från måndagen den 22 augusti är det undervisning enligt schema men det kan också vara andra aktiviteter under den veckan som t ex skolfoto, datorutlämning mm.

Uppdaterade kontaktuppgifter

Vi kommer i uppstarten skicka information via den mailadress som finns angivet i Indra, gymnasieintagningens system, till dig som elev och till dina vårdnadshavare. Det är viktigt att rätt kontaktuppgifter lämnas till skolan.

Om e-postadressen har ändrats ber vi er logga in med BankID och anger rätt uppgifter i Dexter (ändring görs under fliken Min Dexter). Kontaktuppgifterna i Dexter hämtas till andra system, som t ex vår skolportal Unikum.

Dexter når du från hemsidan under fliken Österåkers lärplattform. Klicka här för nå du Dexter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datorn i undervisningen.

Österåkers gymnasium använder bärbara datorer i undervisningen. Information kommer att delas ut till dig på uppropsdagen, tillsammans med några blanketter. Informationen och blanketterna ska du då ta hem till dina vårdnadshavare och blanketterna ska lämnas tillbaka ifyllda till skolan på fredagen. Detta för att du ska kunna få kvittera ut en dator.

Vi kommer att dela ut datorerna måndagen den 22 augusti och ni kommer att behöva skriva på ett avtal med skolan, innan du kan kvittera ut din dator. Är du under 18 år måste även vårdnadshavare skriva på. Någon av de första dagarna kommer du att få utbildning i hur vi arbetar med i våra system Teams, Unikum och Skola 24.

Matematik för elever som börjar på NA,TE, EK och SA.

Behöver du fräscha upp dina matematikkunskaper? Kommer du ihåg bråkräkningen eller hur man löser en ekvation?

Måndag 15/8 och tisdag 16/8, kl. 9.00 – 16.00 rekommenderar vi att du tar chansen att intensivrepetera högstadiematten på grundläggande nivå inför terminsstarten och kursen Matematik 1, här på Österåkers gymnasium.

Det är naturligtvis frivilligt men anmälan är bindande för båda dagarna. Lunch ordnar du med själv dessa dagar. Gör anmälan angående matterepetitionen senast söndagen den 14 augusti till Åsa Birath, asa.birath@osteraker.se

Föräldramöte.

Vårdnadshavare är välkommen till ett föräldramöte måndagen den 29 augusti kl 18.00. Inbjudan kommer även i skolportalen Unikum.

Välkommen!

Publicerad:
Senast uppdaterad: