En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Metodverkstan

Denna termin får vi tänka om på Metodverkstan

Med anledning av Covid 19 behöver vi tänka om den här terminen. Vi tar inte emot barngrupper i verkstan men du som pedagog kan komma för ett skräddarsytt besök enskilt eller med ditt arbetslag och få inspiration kring lärmiljö, material, tekniker, förhållningssätt och specifika behov relaterat till uppdraget.

Ni kan även boka ett besök ute i er verksamhet med fokus på lärmiljö. Besöket planeras tillsammans med Pedagogcentrum för att upprätta och säkerställa rutiner kring Covid 19.

Anmälan till Metodverkstanlänk till annan webbplats

Metodverkstan är en mötesplats för förskolans läroplan i praktiken.

Sedan 2011 har alla verksamma pedagoger i kommunens förskolor samt förskoleklasser möjlighet att besöka vår verkstad ihop med sina barngrupper för fortbildning i uppdraget. Metodverkstan är en kvalitetshöjande insats som startades upp med intentionen att bli en plats för ”huret” när den förra revideringen av läroplanen trädde i kraft.

Metodverkstans fysiska lärmiljö följer utvecklingen av förskolans uppdrag viket medför att den nu är designad för att möta uppdraget med undervisning, digitalisering och hållbar utveckling. I Metodverkstan får barnen skapa fritt i en miljö designad för att visa på mågfald och de ämnesöverskridande möjligheterna i uppdraget.

Efter att ni skickat in er anmälan blir ni kontaktade för tidsbokning per telefon. När ni har besökstid kommer ni till Metodverkstans lokal på Pedagogcentrum. Där möter handledaren/förskolläraren Frida Samuelsson upp er och guidar er genom besöket i egenskap av modellpedagog.

Följ gärna Pedagogcentum på Instagram för att få en inblick i verksamheten.Redaktör:
Tomas Jansson

Senast uppdaterad:
onsdag 27 januari 2021