En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Polyglutt i förskolan

barn och sitter vid ett bord och tittar på en surfplatta

Arbeta med språkutveckling och litteratur i förskolan med hjälp av Polyglutt

Under läsåret 2020/2021 har samtliga förskolor i Österåkers kommun tillgång till bilderbokstjänsten Polyglutt. Tjänsten erbjuder möjlighet att arbeta med språkutveckling och litteratur i förskolan via lärplatta, mobil eller storbildsskärm. Det finns även många böcker som är översatta till andra språk. Några av er har redan haft möjlighet att arbeta med tjänsten, medan andra är nya användare.

Utbildning via Pedagogcentrum

En större utbildningsinsats för användare i Österåker sker under hösten tillsammans med ILT Polyglutts utbildare Daniel Olvondahl. En eller två representanter från varje förskola har möjlighet att under tre tillfällen få ta del av en ambassadörsutbildning i Polyglutt.

Onsdag 30/9 kl: 15-16 Introduktion i Polyglutt. Vad är tankarna bakom? Forskning och läroplanen. Vilka krav kan vi ställa? Vad kan vi få ut av verktyget? Inspiration, motivation och stödmaterial.

Måndag 30/11 kl: 15-16

Agenda för mötet.

  1. Goda exempel. Vi delar med oss av tillfällen där vi sett att Polyglutt gjort skillnad. Kanske har du ett pedagogiskt tips till dina kollegor? Kanske har du sett hur du kunnat interagera med barnen på ett annat sätt? Möjlighet att dela en bild finns, men din röst och din berättelse är gott nog.
  2. Goda nyheter. Vad har hänt sen senast? Daniel visar på förändringar och nyheter. Dela bok/bokhylla och Förskolebarnens litteraturpris är två guldkorn.
  3. Bot och bättring. Avslutningsvis kommer det finnas tid till frågor och funderingar. Daniel är idel öra och tar med glädje med sig önskningar och idéer från er.

Torsdag 11/2 kl: 15-16 Nytag. Hur introducerar vi nya kollegor? Vad har hänt i verktyget sen senast.

Utbildningen ges både fysiskt och digitalt. Du väljer själv hur du vill delta.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till pedagogcentrum@osteraker.se.

Redaktör:
Tomas Jansson

Publicerad:
måndag 11 januari 2021
Senast uppdaterad:
måndag 11 januari 2021