En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Jord till bord 2021

Ytterligare ett år med satsning på Jord till bord

I budget 2021 finns återigen satsning från Jord till bord. Detta projekt drivs via utbildningsförvaltningens Pedagogcentrum.

Bakgrund

För fjärde året i rad delar utbildningsförvaltningen via Pedagogcentrum ut projektmedel under namnet Jord till bord. Under vecka 6 meddelades vilka som fick ta det av projektet under 2021. Om projektet fortsätter under 2022 kommer det under januari -22 att möjlighet att göra en ansökan på denna sida.

Jord till bord

Under de fyra senaste åren har många av kommunens förskolor och skolor tagit del av extra medel som man ansöker om per projekt. Många av projekten har grundat sig på att öka förståelse för var vår kost kommer ifrån men även andra miljörelaterade projekt har startats upp. De flesta av projekten löper vidare även efter bidraget tagit slut. Så man får nog säga att det är väl använda medel för att starta ett engagemang ute i verksamheterna för att odla och kompostera för en hållbar framtid.

Här nedan finns några av tidigare års redovisningar från olika enheter och om deras projekt. Projekten innefattar odlingar, insektshotell, komposter och tänkta skördefester ihop med vårdnadshavare, allt i syfte att tillsammans med barnen skapa och uppleva gemensamma erfarenheter om ekologi, kretslopp och människans påverkan på naturen.

Skärgårdsstadsskolan Padletlänk till annan webbplats

Söralidsförskola Bilderlänk till annan webbplats

Bikupan och Äppellundens förskolor Padletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Amorinen PDFlänk till annan webbplats

Widgitsymboler © Widgit Software/Symbolbruket AB 2020 | www.symbolbruket.se

 

Vid frågor kontakta pedagogcentrum@osteraker.se

Redaktör:
Tomas Jansson

Publicerad:
tisdag 15 december 2020
Senast uppdaterad:
torsdag 11 mars 2021