En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Utbildningar

För dig som vill läsa vidare på högskola och universitet har vi flera studieförberedande gymnasieprogram.

Österåkers gymnasium riktar sig till elever som vill ha en bra grund för fortsatta studier efter gymnasiet. Vi har fem teoretiska program att erbjuda.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik?. Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning och lägger grunden förfortsatta studier inom ekonomi och juridik men även inom andra samhällsvetenskapliga områden.

Naturvetenskapsprogrammet

Om du funderar över hur vår värld är uppbyggd och söker svaren på dagens och framtidens frågor är naturvetenskapsprogrammet rätt för dig. Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning som på ett bra sätt förbereder dig för universitets- och högskolestudier inom naturvetenskap och teknik.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Vänder sig till dig som är intresserad av hur människa och samhälle utvecklas och fungerar idag.  Det är det perfekta valet för dig som planerar att läsa vidare på universitetet för att exempelvis bli jurist, psykolog, socionom, journalist, ekonom, sjuksköterska, eller polis.  

Teknikprogrammet

Brinner du för digital informationsteknik och multimediala applikationer? Teknikprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av teknik och teknikens roll i samspelet mellan människa och natur. Det kan handla om gårdagens, dagens och framtidens teknik.

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram är för dig som inte är behörig att söka till gymnasiet. Introduktionsprogrammet ska kunna hjälpa dig att bli behörig ett nationell gymnasieprogram eller guida dig ut i arbetslivet,

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
måndag 22 mars 2021