En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Etwinning

Skolor som jobbar aktivt med eTwinning har för första gången fått en egen titel. Österåkers gymnasium kan nu stolt presentera sig som eTwinning-skola. eTwinning är ett EU-program som för samman skolor, elever och lärare i hela Europa.

Titeln eTwinning-skola 2018–2019 tilldelades totalt 1211 europeiska skolor. Skolorna bildar ett europeiskt nätverk av ledande eTwinning-skolor, där det är möjligt att få inspiration för vidareutveckling av eTwinning. Skolorna kan använda titeln i alla sina presentations- och marknadsföringsmaterial.

Med titeln vill man ge erkännande förutom för enskilda lärare och projekt också för skolornas eTwinning-team och deras fina prestationer. eTwinning-skolorna är föregångare bland annat inom digital praxis, innovativa och kreativa pedagogiska metoder och i att främja lärande i samverkan med andra.

Ansökningsprocessen har två faser och villkoren är bland annat att skolan måste ha varit registrerad i eTwinning under minst två år och åtminstone två av skolans lärare ska jobba aktivt med eTwinning. Ansökningstiden för titeln började i december 2017 och slutade i mars 2018.

Att få titeln är det en konkret bekräftelse för det arbete som har gjorts i skolan under flera år. eTwinning har fört med sig många fina erfarenheter för både studerande som lärare.

eTwinning främjar skolsamarbete med hjälp av IKT genom att erbjuda skolor stöd, verktyg och tjänster. eTwinning erbjuder också lärarna gratis fortbildning via nätet. Cirka 566 500 lärare i Europa deltar i eTwinning.

https://twinspace.etwinning.net/70302/homelänk till annan webbplats

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
torsdag 15 oktober 2020