En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Om skolan

Österåkers gymnasium, ÖG, är en skola som satsar på kvalitet, kunskap och framtid.

Vi finns, sedan 2010, i ljusa, öppna lokaler i centrala Åkersberga (fem minuters promenad från Roslagsbanan). Det är en trivsam och lagom stor skola där alla elever blir sedda och personligt bemötta av vår personal.

På ÖG har nästan alla lärare lärarlegitimation och de arbetar hela tiden för att utveckla sin undervisning så att alla elever kan nå så långt som möjligt. Språkutvecklande arbetssätt har varit i fokus de senaste åren och vi betonar särskilt läsningens betydelse för att man ska lyckas i alla ämnen. För att nå så långt som möjligt i sina studier är det också viktigt att fundera över vad hjärnan och kroppen behöver för att utvecklas. Skolan fokuserar på 10 goda vanor för Hjärnhälsa och det tas upp i undervisningen men också vid olika temadagar.

Alla elever har en mentor som man träffar på mentorstid och som elever (och vårdnadshavare) träffar vid utvecklingssamtalen. Eleverna har också regelbundet återkommande enskilda samtal med sin mentor där man följer upp hur studierna går men också hur eleven mår och trivs.

Kommande år kommer vi att ha ett stort fokus på de Globala målen för hållbar utveckling i alla ämnen och kurser. Här har vi bl a påbörjat ett samarbete med kommunen där elever kan få stöd av externa handledare i gymnasiearbetet.

ÖG har idag ca 650 elever och 70 personal fördelade på fyra nationella program samt introduktionsprogram.

Samhällsvetenskapsprogrammet satsar på socialt entreprenörskap som handlar om arbete med nyskapande idéer som är till nytta för andra människor.

Ekonomiprogrammet är engagerat i Ung Företagsamhet (UF) och har fått flera fina utmärkelser de senaste åren.

Naturvetenskaps- och Teknikprogrammen är knutna till Vetenskapens hus som ägs av KTH och Stockholms universitet.

ÖG har idrottsprofiler, golf, innebandy och fotboll. Golfprofilen är en nationell idrottsutbildning (NIU). Innebandyprofilen har vunnit DM två år i rad! Andra profiler på skolan är musik- och bildprofil.

ÖG har just nu ett Erasmus+ -projekt. Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Projektet har ett utbyte med elever och personal från Spanien, Italien och Tjeckien.

För elevinflytande har vi elevråd, programråd, matråd mm.

Vill du veta mer om vår skola är du välkommen på besök till Öppet hus i november och prova-på-dag i januari eller också kan du ringa oss och ställa frågor.

Går du i nian är du välkommen att söka till vår skola!

 

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
måndag 22 mars 2021