En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Föräldrar

Här har vi samlat lite praktiska uppgifter om skolan för föräldrar.

Som förälder eller vårdnadshavare till en elev på Österåkers gymnasium är du en viktig samarbetspartner i arbetet för elevernas utveckling till kompetenta och trygga vuxna. Här på hemsidan kan du ta del av information och på olika sätt kommunicera med oss som leder och arbetar på Österåkers gymnasium.

Här kan du hitta information om till exempel försäkring som gäller under verksamhetstid/skoltid samt under ordinarie färdväg till och från skola. Du hittar också information om hur du sjukanmäler direkt över internet  i vårt system Dexter.

Till vårdnadshavare år 1

I mitten av februari är det dags för eleverna att göra en del val inför kommande läsår. De ska bestämma vilka kurser de vill läsa inom det individuella valet. I samband med det kommer de få information om meritpoäng och behörighetsgivande kurser.

Eleverna kommer att få muntlig information i klasserna av vår studievägledare under veckorna innan valet. De får även skriftlig information i form av en katalog som ligger på Office 365 samt på skolans hemsida (osterakersgymnasium.se).  Valet görs sedan i skolportalen, Dexter

Om du/ni som förälder önskar veta mer om detta är du/ni givetvis välkomna att ta kontakt med skolans studie- och yrkesvägledare,

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
måndag 22 mars 2021