Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Gymnasial utbildning

Komvux Österåker finns för dig som är över 20 år som saknar gymnasiebehörighet och/eller behöver komplettera dina betyg för vidare studier eller är behov av en yrkesutbildning.

Enstaka kurser

Vi erbjuder många kurser på gymnasial nivå. Kurserna kan du läsa antingen i klassrum eller på distans, på heltid eller på deltid, dag eller kväll. Du kan välja att läsa fem fristående eller samlade i kurspaket (en yrkesvux-utbildning).

På samtliga distanskurser erbjuder vi handledningstider med lärare varje vecka. Vårat kursutbud hittar du under "Kursutbud A-Ö" här till vänster på sidan.

Kurspaket/yrkesutbildningar

Komvux Österåker erbjuder flera yrkesutbildningar på gymnasial nivå:

Klassrum

Är det länge sedan du studerade eller känner du att du vill läsa med kontinuerligt stöd av lärare och ingå i en klass? Då kan vi erbjuda undervisning i klassrum.

Distans

Distansstudier kan vara ett alternativ om du är självgående och är bra på att planera samt genomföra dina studier på egen hand. På samtliga distanskurser erbjuder vi handledningstid med lärare varje vecka. Kontakt med läraren sker via mail, telefon samt vår lärplattform Fronter.

För att studera på distans förutsätts att du:

  • använder vår webbaserade utbildningsplattform Fronter
  • att du kan närvara vid metodövningar och vissa examinationer
  • att du har tillgång till fungerande datautrustning och internet

Välkommen med din ansökan!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På finska-suomeksi

Redaktör:
Annika Svahn

Senast uppdaterad:
fredag 3 juli 2020