En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Profil i musik

Tråsättraskolan har valt att erbjuda inriktningar inom ramen för Elevens val-ämnet. Valet görs för de år eleven går på skolan. På detta sätt kan ämneskunskaperna fördjupas i Musik, genom en mer sammanhållen idé och utvecklingsplan. Vid val av profil i musik görs särskilt antagningsprov.

För dig som vill söka profil i musik

Om du är intresserad av att söka till musikklass till läsåret 21/22 ska du fylla i formuläret via länken nedan. Antagningsprov görs innan skolvalet inför åk 7. Ni kommer att kallas till antagningsbrov i januari och få besked i anslutning till skolvalsperioden i Österåkers kommun.

Ansökningsformuläret hittar du här!länk till annan webbplats

Tråsättraskolans musikklass ger dig en bred musikutbildning från skolår 7-9. Här får eleverna sjunga och spela instrument . Eleverna får träna sig i att uppträda genom offentliga konserter som julkonsert, vårkonsert, musikkaféer, mm. Vi arbetar i anpassade lokaler och använder modern teknik för inlärning och musikskapande.

Vårt mål med musikklasserna är att ge eleverna en bred musikalisk grund för fortsatta studier eller för ett fortsatt brinnande fritidsintresse. En nyhet är att eleverna dessutom får lära sig att spela in egna låtar i musikprogrammet Logic Pro X, på nyinköpta Mac datorer.

Vi erbjuder eleverna 120 minuter extra undervisning i musik i veckan. Det är tre gånger så mycket som den ordinarie timplanen. 

Ansvarig lärare: Niclas Bertell

Nyheter

 • Luciakonserter i Österåkers kyrka 13/12 2019-11-26
  Läs mer
 • Stora julstöket i Åkersberga centrum lörd. 7/12 2019-11-26
  Läs mer
 • Går du i sexan? Sök till musikklasserna nu! 2019-09-12
  Läs mer
 • Kom och lyssna på Tråsättraskolans musikklasser på Kanalens dag på söndag den 25/8! 2019-08-23
  Läs mer
 • Klass 8mu sjunger för PRO 2019-01-31
  Läs mer
 • 13/12 Luciakonsert i Österåkers kyrka 2018-11-12
  Läs mer

Redaktör:
Gabor Rozsa

Sakkunnig:
Yvonne Claesson
Senast uppdaterad:
fredag 18 september 2020