En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 35-36

Hej alla föräldrar i 1B!

 

Tre veckor av terminen har gått och bacillerna verkar flöda då bara halva klassen varit närvarande under gårdagen och idag. Jättebra att ni stannar hemma med era barn när de visar symtom.

 

Jag hoppas att alla har läst föräldrainformationen som jag publicerade igår. Då det inte blev något föräldramöte är det viktigt att alla läser igenom det och hör av sig om det är några oklarheter.

Det här har vi bland annat arbetat med dessa två veckor:

Svenska

Den här veckan har jag presenterat för barnen vilken läsebok vi ska ha under läsåret och vi kommer läsa ABC-klubbens ”Den magiska kulan”. Vi har tittat på hur de tre huvudkaraktärerna Asta, Bea och Cesar bor och vilka de bor med. För att anknyta till det så har barnen fått rita sitt eget hus samt sin familj och skrivit ”Hej! Jag heter ... ” under sin bild (se bildspel). Varje morgon har de också fått säga veckans ordbilder till mig innan de kommit in i klassrummet och denna vecka har vi haft ordbilderna ”hej” och ”jag”.

Matematik

Förra veckan spelade vi ett matematikspel som heter Zoo där vi tränade turtagning men även att vara en god förlorare och vinnare. Det gick ut på att barnen slog en tärning och sen gick med en spelpjäs så många steg som tärningen visade. På vägen kunde man både få slå igen och stå över ett kast beroende på vilket tal/siffra man hamnade på.

Vi kommer arbeta med en siffra i veckan framöver och den här veckan har vi arbetat med siffran 1. Bland annat tittade vi på hur siffran ett kunde delas upp (1+0, 0+1) samt hur man skriver ett på olika sätt.

Igår introducerade jag de barnen som var här för ett för dem nytt digitalt läromedel, Bingel. På Bingel kan barnen träna på svenska, matematik och engelska. Jag har skickat med inloggningsuppgifter som hänger på era barns hyllor, där kommer det finnas uppgifter som jag uppdaterar varje vecka. Blir era barn klara med uppgifterna kan de spela på ön.

SO

Förra veckan gjorde vi vänskapsarmband då vi bestämde sju olika egenskaper som vi tycker är viktiga för en vän att ha. Barnen fick välja en färg för varje egenskap och sen göra sitt eget armband med hjälp av pärlor och snöre.

Den här veckan har vi startat upp vårt första arbetsområde i SO, som är trafik. Vi spelade en Kahoot om trafik. Kahoot är en frågesport där man svarar på en Ipad och får sedan poäng beroende på om man svarar rätt och hur snabb man är. Därefter gjorde vi en tankekarta över vad barnen tänkte på när de hör ordet trafik. Nästa vecka ska vi titta närmare på några vanliga skyltar man stöter på som gångtrafikant.

NO

Igår fick barnen gissa på om olika material flyter eller sjunker, de fick rita och skriva sin hypotes. Idag fick de testa om deras hypoteser stämde då vi la ner de olika materialen i vatten för att se om de flöt eller sjönk. De som var frånvarande igår och idag kommer ha möjlighet att göra detta nästa vecka.

Glöm inte att det är friluftsdag nästa onsdag, jag har skrivit ett meddelande om det i Unikum.

Från och med nästa onsdag kommer barnen få hem en läsläxa, jag skickar mer information om det på måndag.

Hoppas ni får en trevlig helg!

/ Angelica

Redaktör:
Helena Melin

Sakkunnig:
Angelica Holmberg
Publicerad:
fredag 4 september 2020
Senast uppdaterad:
fredag 4 september 2020