Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Traditioner och tillsammansdagar

För att skapa en stämningsfylld skolgång med sammanhang och gemenskap upprätthåller vi vissa årliga traditioner.


OBS: VÅRT ARBETE MED TRADITIONER OCH TILLSAMMANSDAGAR PÅVERKAS AV CORONAVIRUSET OCH COVID-19. Läsåret 20/21 kan flera av aktiviteterna nedan därför se annorlunda ut eller ställas in.

Valborgfirandet

Syftet med Valborgsfirandet är att bygga gemenskap mellan de yngre och äldre eleverna. Vi har kul tillsammans och gör fint på vår skolgård. Dagen avslutas med en fotbollsmatch mellan årskurs 6 och skolans personal.

Fritidshemmets dag

I maj presenterar fritids sin verksamhet.

Från frö till planta

Under april och maj sår vi grönsaker och bakar. I maj bjuder skolans fritidshem in alla familjer till en eftermiddag i vårens tecken där eleverna säljer grönsaksplantor och fika. 50% av intäkterna går till en välgörenhetsorganisation och 50% av intäkterna går tillbaka till eleverna i form av utematerial till leksaksboden. Eleverna får själva vara och rösta fram vilken organisation pengarna ska gå till och de är även delaktiga i vad vi ska köpa in för utematerial.

KRAM-dagar

I början av varje läsår har vi KRAM-dagar. Vi arbetar då med vår värdegrund KRAM i olika former. Syftet med dagarna är att eleverna ska få kunskap om KRAM. Det är respektive arbetslag som planerar innehållet i KRAM dagarna.

Fadderdagar

På våra fadderdagar bygger vi starka relationer mellan de yngre och äldre eleverna. Fadderklasserna planerar fadderdagarna tillsammans.

Niornas avslutningsfest

Den ska vara en minnesvärd avslutning på niornas skolgång. Det ska också ge våra elever i årskurs 8 möjligheter att ta större ansvar för ett arrangemang. Eleverna i årskurs 8 ansvarar tillsammans med mentorer och föräldrar för tillagning av maten, dukningen och värdskapet. På kvällen är det föräldrar från årskurs 9 som nattvandrar.

Skolavslutningen

På skolavslutningen tackar personalen alla föräldrar och elever för läsåret. Under skolavslutningsdagen har vi en gemensam samling på skolgården. Skolan bjuder niorna på tårta.

FN-dagen

För att utveckla förståelsen om kulturell mångfald och arbeta med frågor om medmänsklighet firar vi FN-dagen.

Upprop

Syftet med uppropet är att väcka nyfikenhet och skapa glädje. Vi inviger också det nya läsåret.

Nobeldagen

Nobeldagen uppmärksammas på olika sätt i de olika stadierna.

Lucia

Luciafirandet firas för att ta tillvara och upprätthålla en svenska tradition. Ansvar: Elever, lärare och fritidspersonal i årskurs 3 ansvarar för att anordna Luciafirandet.

Julavslutningen

Är en trevlig avslutning på höstterminen. Det är årskurs 5 som ansvarar för en gemensam samling för alla elever.

Redaktör:
Nanna Zimmermann

Senast uppdaterad:
onsdag 19 augusti 2020