Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Bostadsbrist i naturen!

För läsåret 2019/2020 fick mellanstadieskolorna i Österåkers kommun en inbjudan att vara med i Naturskyddsföreningens årliga holktävling. Skärgårdsstadsskolan är en av tre skolor som varit med att minska bostadsbristen hos våra fåglar, bin och andra viktiga insekter.

Mellanstadieelever på skolan har tillsammans med slöjdlärare Nina tillverkat fantastiska holkar och insektshotell (se bilden ovan). Temat har varit ”Hållbara samhällen” och eleverna har därför använt återbrukat material när de har snickrat.

På grund av Covid-19 kunde holkarna inte ställas ut i Åkersberga Centrum som planerat men det går fortfarande bra att se alla 35 holkar som nu valts ut vid de tre skolorna; Margretelund-, Österskär- och Skärgårdsstadsskolan.

Klicka på denna länk och njut av barnens fina arbete. Välj sedan en favorit och rösta genom att sända ett mejl till osterakersnaturskyddsforening@gmail.com senast måndag 25 maj.

Prisceremonin är tänkt att äga rum på Storängstorget i Åkersberga Centrum. Detaljerna kring detta kommer senare och beror på hur läget runt pandemin är.

Har ni några frågor så är ni välkomna att ringa till Maria Olausson 070-7831259 eller Christoffer Hallgren 070-7169212 på Naturskyddsföreningen.

Redaktör:
Nanna Zimmermann

Publicerad:
torsdag 14 maj 2020
Senast uppdaterad:
torsdag 14 maj 2020