En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information för vårdnadshavare till barn i Österåkers fritidshem

Nytt digitalt verktyg i fritidshemmet

Under förra läsåret infördes Unikum och Tempus som det digitala administrativa verktyget i kommunens förskolor. Satsningen har varit framgångsrik varför kommunen nu lanserar ”Österåkers lärplattform” och inför den i kommunens samtliga förskolor, grundskolor och fritidshem. Senare under hösten kommer också gymnasieskolan implementera Unikum. Plattformen blir därmed den centrala kommunikationskanalen mellan lärare, elever och vårdnadshavare.

Kommunikationen mellan skolan och hemmet är ganska komplex och kan i många fall uppfattas som krånglig. Med den gemensamma plattformen tar kommunen ett ökat helhetsgrepp och samordnar detta i ett verktyg för samtliga kommunala skolor. Det underlättar för er som har barn både i förskolan och grundskolan/fritidshemmet att på ett ställe följa era barns skolgång.

Du som vårdnadshavare till barn i fritidshemmet kommer från höstterminens början använda den nya lärplattformen. Navet är Unikum där du som vårdnadshavare får en samlad bild av allt det som rör ditt/dina barns arbete i fritidshemmet:

· Lärarloggar där fritidshemmet informerar om de teman och projekt barnen arbetar med.

· Meddelanden från skolan till er vårdnadshavare. Till exempel aktiviteter som kommande projekt, teman, utflykter och andar aktiviteter.

· Här kan du se hur det som dina barn arbetar med är kopplat till fritidshemmets läroplan. All dokumentation är samlat med övriga skolan och följer dessutom med dina barn ända upp till gymnasiet. Som vårdnadshavare tar du enkelt del av informationen och kan följa ditt barns utveckling.

På Unikum Academy (academy.unikum.netlänk till annan webbplats) hittar du flera korta informationsfilmer som instruerar dig hur du kan använda Unikum.

I närvaroverktyget Tempus kan du som vårdanahavare:

· Lämna tider för ditt barns schema

· Anmäla frånvaro

Med appen Unikum Familj finns detta samlat lättillgängligt för dig som användare. Detta är dessutom integrerat med ditt barns övriga skolverksamhet så du får en samlad bild över ditt barns skolgång.

Hur du loggar in

I samband med terminsstart får du som vårdnadshavare ett informationsblad där du enkelt ser hur du loggar in i Österåkers lärplattform.

Support

· Unikum Academy (academy.unikum.net) – här hittar du flera korta informationsfilmer som visar på Unikums olika funktioner.

· ankaret@osteraker.selänk till annan webbplats – kommunens support för problem med de olika delarna av Österåkers lärplattform.

Vi ser fram mot en givande hösttermin!

Ann Bisenius Joakim Östling

Skolchef förskola & gymnasium Skolchef grundskola, fritidshem och grundsärskola

Redaktör:
Katarina Jansson

Publicerad:
fredag 14 augusti 2020
Senast uppdaterad:
fredag 14 augusti 2020