En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Inför veckan

Info från skolan

God morgon förälder!

Här kommer en kort information inför veckan:

Planering av undervisning

Varje lärare sammanställer tydliga planeringar så att du som förälder ska kunna hjälpa ditt barn med skolarbetet. På mellanstadiet är det i Classroom du hittar information, och på lågstadiet får du info via blogg eller mail. Då vi har ett par lärare borta idag kan planeringen för åk 1 och 2 dröja lite, men vi hjälps åt med att se till att du som förälder får tillgång så fort som möjligt.

Samarbete

Som vanligt är det så fint att få ta del av Rydbogängets samarbetsvillighet - de lösningar vi hittar är alltid en följd av att vi ställer upp för varandra och framförallt har era barns bästa för ögonen. Årskurs 1 får exempelvis äran att hänga med vår musik- samt träslöjdslärare idag (i sällskap av en detaljerad planering från Vanja).

Utflykter

Vi kommer inte att åka på utflykter denna vecka då vi vill undvika kommunala färdmedel. Men vi rör oss glatt och mycket i vårt närområde så länge.

Utepedagogik

I den mån det är möjligt kommer vi att förlägga undervisning ute - svårt att tro i skrivande stund, men det ska bli strålande sol mitt på dagen idag :)

Frånvaroanmälan

Stort tack till alla er som sjukanmält så tidigt! Det hjälper både oss och köket att planera så väl som möjligt - även för er som är hemma. Det är dock några som inte anmält frånvaro och som inte är på skolan idag, gå gärna in och gör det asap.

De där svåra bedömningarna

Vi på skolan får en hel del frågor angående elever som varit i kontakt med någon som är sjuk eller andra fall där det är svårt att göra bedömningar. Från skolans sida är det symtom vi går på. Avvägningar som har med smittskydd att göra hänvisar vi till sjukvården alternativt elevhälsans medicinska insats, då vi inte har kompetens att göra sådana bedömningar.

PI-dagen!

Idag har vi pi-dag, trots att det stora datumet inföll igår! I klasserna kommer vi att ha en tävling för de som vill där man ska räkna upp eller skriva ned så många decimaler på Pi som möjigt. Ett tips till er som är hemma och där ni kanske inte hunnit sätta er in i skoldagen än.

Vi ser fram emot ännu en lite annorlunda vecka, och i extra mycket samarbete med er föräldrar.

Hör av dig till klasslärare eller oss i ledningen vid funderingar!

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
måndag 16 mars 2020
Senast uppdaterad:
måndag 16 mars 2020