En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Idrottsundervisningen

Information om undervisningen i idrott

Hej alla vårdnadshavare. Efter de nya direktiven från folkhälsomyndigheten så kommer idrottsundervisningen att från och med fredag att bedrivas utomhus. Där är det viktigt att eleverna har med sig kläder som är lite varmare och lämpat för utomhus bruk. Jag vill även passa på att informera om att på många skolor så avstår man nu från att byta om gemensamt i omklädningsrummen osv. Detta kommer tillämpas även här. Men OBS de dagar vi har idrott är det ändå bra om man har med sig extra kläder ifall vädret är dåligt och man skulle behöva ha nya torra kläder eller ombyte med sig.

Aktiviteterna kommer att fokusera på orientering, friluftsliv och teori. Allt detta finns även med som centralt innehåll och kunskapskrav i slutet av åk 6.

Mvh Fredrik Hansen idrott och hälsolärare

Rydboskolan 1-6.

  1. Social samvaro
    • Utvidga avståndet mellan bord i klassrum, matsal och andra utrymmen om det är möjligt.
    • Undvik i möjligaste mån större ansamlingar av elever. Det kan gälla till exempel i matsalen, kapprum, aula och andra utrymmen. Skolan kan till exempel se till att alla elever inte äter samtidigt, förskjuta skolstart och skolslut och förlägga raster på ett sätt som begränsar stora ansamlingar av elever.
    • Minimera aktiviteter som samlar många personer, till exempel öppet hus och musikföreställningar för elever och föräldrar.
    • Se över möjligheterna att förlägga verksamhet och raster utomhus. Verksamhet i förskola och fritidshemmet, men även viss undervisning som idrottsundervisning, kan ha större möjligheter att genomföras utomhus. Undvik de idrottsaktiviteter och andra aktiviteter som inkluderar närkontakt om det är möjligt.

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
onsdag 18 mars 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 18 mars 2020