En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ansök om skolplats

Om du är nyinflyttad, flyttat inom kommunen eller av annan anledning vill söka eller byta kommunal skola i Österåker så gör du det via våra e-tjänster.

Ansök om kommunal skola vid nyinflyttninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
(Görs oinloggad) Gäller dig som inte är folkbokförd i Österåker.
Endast vårdnadshavare ska fyllas i på ansökan.

Ansök om byte till en kommunal skola i Österåker, gäller dig där det finns en skolplacering någonstans och ni är folkbokförda i Österåker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
(Kräver inloggning med e-legitimation)

Om du vill söka till en fristående skola eller till en skola i annan kommun, gäller den specifika skolans antagningsregler. Kontakta i så fall respektive skola. Rektor för varje skola beslutar om att ta emot en ny elev.

Om ni vill söka en kommunal skola i Österåker och inte är folkbokförda här så använd länken om nyinflyttning.

Om ni har en plats på en kommunal skola och byter till en friskola inom kommunen eller en skola utanför kommunen så bör ni skriva ut eleven genom att göra en utflyttsanmälan. Det gör ni inloggad på er kundvalssida.

Om ni är folkbokförda i Österåker och vill byta till en kommunal skola i Österåker så använd länken om byte av skola. Detta gäller oavsett var eleven går i skola idag.

Skolval är för dig som har barn som är folkbokförda i Österåkers kommun och som ska börja i förskoleklass, årskurs 4 eller årskurs 7 i en skola utan naturlig fortsättning.

På finska-suomeksi

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Senast uppdaterad:
måndag 29 maj 2017