Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vår skola

Vi är en liten och trygg F-6 skola som ligger i en fantastisk natur och i en rik kulturbygd cirka 2 mil utanför Åkersberga.

På Roslags-Kulla skola har vi en hög behörighet bland våra lärare. I Roslags-Kulla skola går nu drygt 80 elever.

Flexibelt lärande

Roslags-Kulla skola är en av Sveriges äldsta skolor i drift, med start år 1793. Men inom ”Bullerbyns” väggar använder vi oss av modern teknik, såsom surfplattor och interaktiva skrivtavlor.
I vår skola har snart alla elever en egen Ipad. Vi ser den som ett verktyg i undervisningen och inlärningen. Ny teknik öppnar nya dörrar inom lärande, kreativitet och utforskande. Eleverna får skriva böcker, göra filmer, skapa egna frågequiz och mycket mer.

Interaktiva skrivtavlor

I alla klassrum finns interaktiva skrivtavlor. En interaktiv skrivtavla kan göra undervisningen till en kreativ och dynamisk upplevelse, och därmed höja elevernas motivation och prestation. Den har gett oss möjlighet att nå ut till våra elever på ytterligare ett sätt, en visuell pedagogik som vi hela tiden har en närhet till. Ord och bild blir en naturlig del i sättet att lära ut och lära in. Vi använder den vid lektionsgenomgångar, filmvisning, Powerpoint-redovisningar, olika pedagogiska program och mycket, mycket mer.

Skogen som klassrum

Som kontrast till den nya tekniken använder vi oss även av skogen och naturen i många olika ämnen. Barn som är ute mycket i naturen är ofta friskare, mindre stressade och har lätt att ta till sig kunskap. Det finns massor att upptäcka och utforska i skog och mark.

Redaktör:
Camilla Ekstrand

Sakkunnig:
Jonas Bolander
Senast uppdaterad:
onsdag 27 maj 2020