En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vår skola

Röllingbyskolan är en kommunal F-9-skola i Österåkers kommun.

Skolan ligger centralt i Åkersberga vid Röllingby nära kommunikationer, vid fina grönområden och med närheten till flera idrottsanläggningar och motionsspår. Skolan har ljusa och funktionella lokaler som är byggda kring en grön atriumgård. Invid skolan har kommunen byggt en ny friidrottsanläggning av SM-klass som blev klar under hösten 2017.

Röllingbyskolan startade i maj 2017 i samband med att Österåkers kommun tog över lokalerna efter att friskolan Prolympia valde att avsluta sitt engagemang i kommunen. Nu har vi inlett en resa där vi alla tillsammans – lärare, övrig personal och elever, men också föräldrar – kommer att bygga vår nya skola.

Vi kommer fortlöpande att anpassa och se över skolgård och lokaler för att skapa en miljö där alla kan trivas och känna sig välkomna och trygga.

Den nya Röllingbyskolan bygger vi som sagt tillsammans. Vi blir många nya lärare och personal som tillsammans kommer att jobba med skolans mål och vision. Tillsammans bygger vi en skola som vi kan vara stolta över.

Redaktör:
Stefan Larsson

Sakkunnig:
Patric Flodin
Senast uppdaterad:
tisdag 15 oktober 2019