En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tillsammans för Sverige

Vinnande bidrag i Spindeljakten

Under en av våra uppstartsdagar innan eleverna inledde vårterminens skolarbete fick vi besök från Fryshuset. De var här för att fördjupa våra kunskaper om normer, fördomar och hur vi pratar med varandra.

Dessutom fick vi en inblick i hur dagens ungdomar använder nätet. Det handlade om de faror som finns, men även om möjligheterna och om hur man skyddar sig.

Under vecka 6 kommer Fryshuset tillbaks till skolan. Då får eleverna ta del av en workshop som dels kommer att inkludera övningar som berör normer, fördomar och hur vi pratar med varandra. Utöver dessa övningar kommer eleverna även få ta del av ett storytellingpass där de får luta sig tillbaka och lyssna på tre väldigt personliga och gripande berättelser av unga med olika religiösa, kulturella och socioekonomiska bakgrunder. Berättelserna kommer lyfta hur det varit och är att växa upp med sina respektive bakgrunder.

Tillsammans för Sverige

  • vill genom kulturell dialog bygga broar i samhället som kan motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism.
  • utgår från de mänskliga rättigheterna och vill skapa möten mellan olika ungdomsgrupper, medlemmar av olika kulturer och traditioner i arbetet för fred och förståelse.
  • hämtar sin utgångspunkt för sitt arbete från personer med olika bakgrund och inte minst olika religion.
  • har en grundsyn som bygger på att individen har förmåga att aktivt välja sina handlingar och attityder.


Redaktör:
Per Ardfors

Sakkunnig:
Patric Flodin
Publicerad:
måndag 4 februari 2019
Senast uppdaterad:
måndag 20 april 2020