Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vår skola

Österskärsskolan är en F-6 skola med cirka 350 elever och cirka 50 personal. Skolan ligger naturskönt i ett villaområde i vackra Österskär med närhet till Tunafjärden, och Roslagsbanan.

Österskärsskolan har hög akademisk ambitionsnivå med behöriga lärare och en hälsoinriktning för maximalt lärande. För att främja elevernas utveckling har vi extra fokus på att de ska röra sig varje dag. Vi erbjuder pulsidrott och rörelsepauser under skoldagen samt valbar profil för elever i årskurs 5 och 6 med inriktning på idrott & hälsa, kommunikation, musik och skapande. Vi erbjuder körverksamhet från årskurs 3 samt samverkar med Österåkers musikskola så att elever har möjlighet att spela instrument på skolan. För att främja god arbetsro och trygghet är vi en mobilfri skola.

Skolan är nyligen ombyggd och vår fantastiska skolgård inbjuder till lekfullt lärande. Här finns en fotbollsplan i konstgräs, hinderbana, lekplatser och närhet till skog, hav och äng. Skolgården används medvetet ur ett pedagogiskt perspektiv för att locka barnen till lek och fysisk aktivitet. Organiserade rastlekar erbjuds på rasten.

Skolan har tre arbetslag, lågstadiet, mellanstadiet och fritidshemmet. I förskoleklasserna arbetar förskollärare och i årskurs 1-6 har varje klass en mentor. I åk 4-6 undervisas eleverna av ämneslärare. I åk 1-3 har varje klass sin fritidsavdelning och ”Klubben” är vår fritidsverksamhet för elever i årskurs 4-6. Skolan har egna ämnessalar i trä- och metallslöjd, textilslöjd, musik, hem och konsumentkunskap/bild samt idrott och hälsa. Ett välbesökt bibliotek finns också här. Språkval i årskurs 6 sker på skolan i två av språken, franska, spanska eller tyska.

Vår skolrestaurang har eget tillagningskök så maten tillagas på plats.

Vår vision är ”maximal utveckling” och våra ledord är trygghet, hälsa och lärande.

Följ oss på Instagram: @osterskarsskolan

Redaktör:
Maria Sjöström

Sakkunnig:
Maria Arnvaller
Senast uppdaterad:
fredag 29 januari 2021