Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 34

Hej!

Nu har vi träffat era barn en skolvecka och det känns väldigt bra. Barnen är arbetsvilliga och sugna på att lära sig nya saker! Det har varit en väldigt varm och intensiv första vecka med många nya rutiner som barnen ska lära sig. Men de har varit duktiga och tålmodiga och jobbat på fint trots detta!

I måndags kom vår vaktmästare Janne in i våra klassrum och lämnade två hemliga paket till oss…

Det stod att paketen var från en hemlig vän och att vi inte fick öppna paketen förrän idag fredag! Det var riktigt spännande när det idag, äntligen blev dags att öppna paketen och se vad som fanns inuti. I båda paketen låg gosedjur, som barnen kommer att få turas om att ta med hem över helgen. Den första helgen blir det fröknarna som får ta med sig och ta hand om ”Ture” och ”Matte-Mattias” för att de ska slippa vara ensamma kvar i skolan. Sedan får alla barn turas om att ta hem dem!

I onsdags hade hela skolan en ”Aktivitetsdag” utomhus. Ettorna fick hjälp av snälla elever i årskurs 6 när vi gick runt på tipspromenad med olika aktiviteter längs vägen. Be gärna era barn att berätta mer om vad de gjorde och vilket lösenordet var…

Vi har börjat jobba med bokstaven Oo den här veckan. Vi har letat efter ord med o och skrivit o. Vi har varit noga med bokstävernas form, storlek och att de ska stå på linjen (inte ramla nedanför och inte flyga ovanför). Viktigt att tänka på är att skriva bokstäverna uppifrån och ner!

I matematik har vi börjat jobba i vår nya mattebok och idag arbetade vi med tallinjen.

På torsdagar har barnen musik med Ulrika, så den första musiklektionen hade de igår. De fick sjunga två nya sånger!

Vi har också haft vår första engelskalektion. Då tittade vi på en film och tränade på att säga ”My name is…”. Det handlade också om färger och siffror.

Många av barnen har nu fått berätta om sina sommarminnen. Om det är någon som inte tagit med sig sitt sommarminne, går det bra att göra det även nästa vecka!

Det har varit väldigt trevligt att träffa er föräldrar på samtalen och att få höra lite mer om era fina barn! Om ni ännu inte hunnit träffa oss, kan ni maila oss så att vi kan vi komma överens om en tid nästa vecka.

Kom ihåg att lämna in de papper vi vill ha tillbaka, så snart som möjligt. Det är viktigt att ni fyller i dem så att vi får era kontaktuppgifter och annat.

Kom också ihåg att hänga en tygpåse för extrakläder i hallen och att skicka med en namnad plastmugg. Det är också bra om alla har sina idrottskläder separat i en gympapåse, så slipper kläder, skor och blöt handduk trängas med läxböcker och annat i ryggsäcken.

Nästa vecka börjar vårt schema att gälla med ordinarie tider.

Trevlig helg!

Lotta & Lena

Redaktör:
Maria Sjöström

Sakkunnig:
Maria Arnvaller
Publicerad:
fredag 21 augusti 2020
Senast uppdaterad:
fredag 21 augusti 2020